Feiing av skorstein og ildsted

Endret Tue, 17 Sep ved 3:29 PM

Feiervesenet opplyser om at alle ildsteder skal feies minimum hvert fjerde år. Dersom man selv, eller feieren observerer at det dannes mer sot enn normalt i skorsteinen må man oppjustere frekvensen. Huseier skal tilrettelegge for feiing ved å sette frem eventuell stige og gjøre feierluker lett tilgjengelig før feieren kommer.

Et rent ildsted og en ren skorstein er viktig for å oppnå en miljøvennlig forbrenning og unngå en sotbrann som kan skade skorsteinen og i verste fall føre til brann. Ikke-rentbrennende ildsteder produserer vesentlig mer sot enn moderne, rentbrennende vedovner. Fuktig ved er en annen kilde til sot. I tilfeller hvor feieren ser slike tilfeller vil de også veilede om riktig fyringsteknikk og foreslå tiltak.

Var denne artikkelen nyttig?

Så bra!

Takk for din tilbakemelding

Beklager at vi ikke kunne være mer til hjelp

Takk for din tilbakemelding

Fortell oss hvordan vi kan forbedre denne artikkelen.

Velg minst én av grunnene
CAPTCHA-verifisering er obligatorisk.

Tilbakemeldingen er sendt inn

Vi setter pris på tilbakemeldingen din og vil prøve å rette på artikkelen